4.News

Sejarah lan pangembangan mesin tandha laser

Mesin tandha laser nggunakake sinar laser kanggo nggawe tandha permanen ing permukaan macem-macem bahan. Efek menehi tandha yaiku mbabarake bahan sing jero liwat penguapan bahan permukaan, saengga ngukir pola, merek dagang lan teks sing apik banget.

Ngomong riwayat mesin tandha laser, luwih dhisik ayo ngomong babagan kategori mesin tandha, mesin tandha bisa dipérang dadi telung kategori, mesin tandha Pneumatik, mesin tandha laser, lan mesin tandha erosi listrik

Tandha pneumatik, iki minangka frekuensi dhuwur sing mencolok lan menehi tandha ing obyek kanthi udara sing dikompres kanthi kontrol program komputer. Iki bisa menehi tandha logo ambane tartamtu ing workpiece, fitur kasebut yaiku menehi tandha ambane amba kanggo pola lan logo.

Mesin menehi laser,nggunakake sinar laser kanggo menehi tandha lan ngukir obyek kanthi menehi tandha permanen. Intine yaiku menehi tandha lan ngukir pola, logo, lan tembung sing elegan kanthi nguap lan nyopot lapisan bahan paling dhuwur banjur mbukak lapisan inti sing jero.

Tandha erosi listrik,umume digunakake kanggo nyithak logo utawa merek tetep kanthi erosi listrik, kaya stamping, nanging siji mesin tandha erosi listrik mung bisa menehi tandha logo sing durung diganti. Ora trep kanggo menehi tandha macem-macem jinis logo.

Kaping pisanan, Ayo goleki sejarah mesin tandha Pneumatik.

1973, perusahaan marka Dapra USA ngembangake tandha Pneumatik pisanan ing saindenging jagad.

1984, perusahaan tandha Dapra USA ngembangake tandha Pneumatik genggam kaping pisanan ing jagad iki.

2007, Perusahaan China ing China nggawe tandha Pneumatik pisanan karo port USB.

2008, Perusahaan Shanghai ing China ngembangake mesin penanda Pneumatik berbasis mikrokomputer pertama.

Kaya sing bisa dideleng saiki, mesin penanda pneumatik minangka teknologi lawas, nanging uga industri mesin tandha. Sawise mesin tandha Pneumatik, yaiku mesin laser kanthi mesin tandha.

Banjur ayo goleki sejarah mesin tandha laser kanggo logam (panjang gelombang laser 1064nm).

Mesin tandha laser generasi pertama yaiku mesin tandha laser YAG sing dipompa. Gedhe banget lan efisiensi transfer energi kurang. Nanging mbukak industri tandha laser.

Generasi nomer loro yaiku mesin tandha laser pompa Diode, uga bisa dipérang dadi rong tahap pangembangan, mesin tandha laser YAG pompa sisi Diode, banjur mesin tandha laser YAG pompa Diode-end.

Banjur generasi kaping telu yaiku laser laser marking laser, sing diarani sedhela mesin laser serat.

Mesin tandha laser serat nduweni energi dhuwur nggunakake efisiensi lan bisa ngasilake tenaga saka 10 watt nganti 2.000 watt miturut tandha laser, ukiran laser, lan laser cutting needs

Mesin menehi laser serat saiki dadi mesin tandha laser utama kanggo bahan logam.

Tandha laser kanggo bahan non-logam (panjang gelombang laser 10060nm) umume dadi mesin laser marker tanpa owah-owahan sejarah.

Lan ana sawetara jinis mesin tandha laser anyar kanggo aplikasi sing luwih dhuwur, kayata mesin laser laser tandha (dawa laser: 355nm), mesin laser laser tandha ijo (dawa laser: 532nm utawa 808nm). Efek menehi laser sing apik banget lan presisi banget, nanging regane regane ora bisa dibiayai kaya laser marking laser lan laser marking laser.

Dadi kabeh, mesin tandha laser utama kanggo logam lan bagean saka bahan non-logam plastik yaiku mesin laser marker laser; mesin panandha laser utama kanggo bahan non-logam yaiku mesin panandha laser co2. Lan mesin tandha laser kelas menengah utama kanggo logam lan non-logam yaiku mesin laser laser.

Pangembangan teknologi laser ora bakal mandheg, BEC Laser bakal terus ngupayakake aplikasi, riset, lan pangembangan teknologi laser.


Wektu kiriman: Apr-14-2021