/

Logam

Logam

Perak & Emas

Logam larang regane kaya perak lan emas alus banget. Perak minangka bahan rumit kanggo ditandhani amarga oksidasi lan tarnish gampang. Emas pancen gampang ditandhani, ora mbutuhake kekuwatan kanggo entuk tambahan sing apik.

Saben-saben BEC Seri laser bisa menehi tandha perak lan emas lan sistem sing cocog kanggo aplikasi sampeyan gumantung karo sarat menehi tandha. Amarga regane substrat kasebut, ukiran lan etching ora umum. Annealing ngidini oksidasi permukaan nggawe kontras, mung ngilangi bahan sing bisa diabaikan.

Kuningan & Tembaga

Kuningan lan tembaga duwe konduktivitas termal sing dhuwur lan sifat transfer termal lan umume digunakake kanggo kabel, papan sirkuit cetak lan meter aliran bertekanan. Sipat termal sing cocog kanggo sistem tandha laser kanggo logam amarga panase wis cepet dibubarake. Iki nyuda pengaruh laser ing integritas struktural materi.

Saben BEC Seri laser bisa menehi tandha ing tembaga lan tembaga lan sistem sing cocog kanggo aplikasi sampeyan gumantung karo sarat menehi tandha. Teknik menehi tandha paling apik gumantung saka tembaga utawa tembaga. Lumahing sing alus bisa menehi pengaruh sing ditandhani polesan alus, nanging bisa uga dicap, dipasang utawa digawe diukir. Rampung lumahing granular nyedhiyakake sethithik kesempatan kanggo polesan. Etsa utawa ukiran paling apik supaya bisa diwaca dening manungsa lan mesin. Ing sawetara kasus anneal peteng bisa mlaku, nanging ora duwe aturan baku ing ndhuwur bisa nyebabake nyuda maca.

Baja tahan karat

Ing jejere aluminium, stainless steel minangka substrat sing paling umum ditandhani sing kita tingali ing BEC Laser. Iki digunakake ing meh kabeh industri. Ana sawetara jinis baja, masing-masing kanthi macem-macem isi karbon, atose, lan finish. Geometri lan ukuran bagean uga beda-beda, nanging kabeh ngidini macem-macem teknik menehi tandha.

Saben BEC Seri laser bisa menehi tandha ing stainless steel lan sistem sing cocog kanggo aplikasi sampeyan gumantung karo sarat menehi tandha. Baja stainless steel nyedhiyakake saben teknik tandha laser sing digunakake saiki. Migrasi utawa annealing karbon luwih gampang lan bisa ana anneals ireng kanthi wattage sing sithik utawa dhuwur. Etching lan ukiran uga gampang, amarga baja iku nyerep lan cukup kanggo transfer termal kanggo mbantu ngrusak kerusakan. Tandha Polandia uga bisa, nanging iku pilihan langka amarga umume aplikasi mbutuhake kontras.

Aluminium

Aluminium minangka salah sawijining substrat sing paling umum ditandhani lan digunakake ing akeh industri. Biasane, kanthi intensitas tandha sing luwih entheng, aluminium bakal dadi putih. Katon apik nalika aluminium anaodhe, nanging tandha putih ora cocog kanggo aluminium telanjang lan cor. Setelan laser sing luwih kuat nyedhiyakake warna abu-abu utawa areng peteng.

Saben-saben BEC Seri laser bisa menehi tandha ing aluminium lan sistem sing cocog kanggo aplikasi sampeyan gumantung saka sarat menehi laser. Ablasi minangka teknik tandha umum kanggo aluminium anodized, nanging sawetara kasus mbutuhake etching utawa ukiran. Aluminium Bare lan Cast biasane dicaplok (nyebabake warna putih) kajaba spesifikasi mbutuhake ambane lan kontras sing luwih gedhe.

Titanium

Paduan super ringan iki digunakake banget ing aplikasi medis lan aerospace amarga kekuatan, daya tahan lan massa sing winates. Industri sing nggunakake materi iki nduweni tanggung jawab sing abot lan kudu mesthekake yen tandha sing ditindakake aman lan ora bakal ngrusak. Aplikasi aerospace mbutuhake tes lemes banget supaya ora ana kerusakan struktural sing ditindakake dening bagean titanium kanthi nggunakake Zona Pangaruh Panas (HAZ), lapisan recasting / remelt, utawa retak mikro. Ora kabeh laser bisa nindakake tandha kasebut. Kanggo industri medis, sebagian besar bagean titanium sejatine diselehake ing njero awak manungsa kanthi permanen, utawa kanggo alat bedah sing bakal digunakake ing njero awak manungsa. Amarga iku, tandha kudu steril lan awet. Uga bagean utawa alat sing wis ditandhani iki kudu disetujoni dening FDA kanggo mesthekake yen ora aktif lan aman kanggo panggunaan sing dituju.

Saben BEC Seri laser bisa menehi tandha ing titanium lan sistem sing becik kanggo aplikasi sampeyan gumantung karo sarat menehi tandha. Titanium nyedhiyakake kabeh teknik menehi tandha nanging laser lan teknik sing paling apik gumantung karo aplikasi. Industri aerospace nggunakake anil kanggo matesi karusakan struktural. Instrumen medis anail, terukir utawa terukir gumantung saka siklus siklus sing ditrapake lan panggunaan implementasine.

Logam Dilapisi & Dicat

Ana macem-macem jinis lapisan sing digunakake kanggo ngencengi utawa nglindhungi logam saka unsur korosif. Sawetara lapisan, kayata lapisan bubuk, luwih kenthel lan mbutuhake setelan laser sing luwih kuat kanggo nyopot kabeh. Lapisan liyane, kaya oksida ireng, lancip lan mung kanggo nglindhungi lumahing. Iki luwih gampang kanggo ablate lan bakal menehi tandha kontras.

Saben BEC Seri laser bisa menehi tandha ing logam sing dilapisi lan dicet lan sistem sing cocog kanggo aplikasi sampeyan gumantung karo sarat menehi tandha. UM-1 nyedhiyakake akeh kekuwatan kanggo nyopot utawa nutupi lapisan sing luwih tipis. Sampeyan bisa uga ora cocog kanggo nyopot jas bubuk nanging bisa gampang menehi tandha jaket bubuk. Laser serat kita sing luwih kuat teka ing 20-50 watt, lan bisa gampang nyopot jas bubuk lan menehi tandha ing permukaan dhasar. Laser serat kita bisa ablate, etch lan ngukir logam sing dilapisi.