/

Industri Mould

Tandha Laser & Ukiran kanggo Cetakan

Ing produksi industri, proporsi produksi produk cetakan ing pasar mesthi duwe posisi penting. Informasi menehi tandha produk hardware utamane kalebu macem-macem karakter, nomer seri, nomer produk, kode bar, kode QR, tanggal produksi, lan pola identifikasi produk. Ing jaman biyen, umume sing diolah nganggo cetakan, scribing mekanik, lan spark listrik. Nanging, panggunaan metode pangolahan tradisional kasebut kanggo ngolah, ing ombone tartamtu, bakal nyebabake ekstrusi permukaan produk mekanik, lan bisa uga ngilangi informasi menehi tandha. Mula, pabrikan cetakan kudu golek cara liya kanggo ningkatake mutu produk. Kanthi pangembangan teknologi laser, mesin panandha laser lan ngembang ing jajaran aplikasi industri cetakan hardware kanthi nggunakake kualitas kinerja sing apik banget.

Sistem penandaan laser lan ukiran laser minangka teknologi sing cepet lan resik sing ngganti teknologi laser lawas lan cara ngukir tradisional. Dibandhingake karo metode embossing utawa jet tradisional, teknologi serat laser nawakake macem-macem cara kanggo menehi laser permanen lan ukiran lan bisa digunakake ing pirang-pirang aplikasi ing Industri Alat & Die lan Jamur. Umume logam, plastik lan sawetara keramik bisa ditulis nganggo huruf, ditandhani utawa kanthi permanen nganggo sistem kasebut.

Kajaba iku, teks lan grafis sing ditandhani kanthi laser ora mung cetha lan tepat, nanging uga ora bisa dibusak utawa diowahi. Mupangate banget kanggo nglacak kualitas produk lan saluran, kanggo nyegah kadaluwarsa efektif, lan kanggo penjualan produk lan anti-pemalsuan.

Karakter angka, grafis, logo, kode bar, lan liya-liyane bisa ditrapake kanthi gampang nggunakake mesin laser lan digunakake ing pasar industri lan manufaktur alat. Nalika teknologi laser berkembang, panandha laser dadi luwih pas lan migunani kanggo nambah aplikasi ing macem-macem komponen komponen.

Tandha laser lan utawa engraving minangka alternatif sing cocog karo mekanik kanggo ukiran mekanik, etching kimia, panggilingan, lan akeh proses liyane sing larang regane, kanthi adhedhasar komputer. Ing taun-taun pungkasan, teknologi tandhani laser kabukten bisa dadi sumber kanggo perbaikan cetakan & engraving amarga akeh cara seni ukir tradisional sing gagal nggayuh standar sing tliti kanggo tliti, jero, lan kualitas. Set utawa gambar karakter numerik Alpha terukir ing macem-macem permukaan material, kayata baja tahan karat, grafit, aluminium, lan tembaga nalika menehi ukiran kualitas tinggi.

Napa milih mesin laser kanggo cetakan ukiran?

Cetakan minangka alat sing digunakake kanggo nggawe artikel cetakan, sing mbutuhake tliti, bentuk kompleks, lan kriteria sing cukup dhuwur kanggo kasar permukaan lan akurasi proses. Teknologi laser nggunakake cetakan amarga fleksibilitas lan presisi sing unik, menehi proses manufaktur cetakan ukiran tekstur sing luwih alus ing permukaan.

Kanthi akeh kaluwihan, kalebu ora ana barang-barang konsumsi, ora ana polusi, presisi tinggi, efek ukiran sing luwih jelas lan alus, teknologi ukiran laser wis ngluwihi watesan proses tekstur tradisional, dadi luwih akurat, luwih endah lan luwih dhuwur, sing duweni pengaruh penting kaluwihan kanggo ekonomi, ekologi lan desain.

 

Kaluwihan aplikasi mesin tandha laser saka cetakan:

Tetep. Tandhane ora bakal ilang amarga faktor lingkungan (tutul, asam lan gas sithik, suhu dhuwur, suhu sithik, lsp);

Anti-pemalsuan. Tandha sing diukir dening teknologi tandha laser ora gampang ditiru lan diowahi, lan ing ombone tartamtu duwe anti-pemalsuan;

Penerapan sing jembar. Bisa nindakake pangolahan laser ing macem-macem bahan logam lan non-logam;

Informasi ukiran laser ing cetakan bisa tahan suhu dhuwur, tahan korosi, tahan aus, lsp. Kecepatan ukiran cepet, lan kualitas ukiran pancen apik banget.

Biaya operasional sing murah. Efisiensi menehi tandha cepet lan tandhane dibentuk sekaligus, konsumsi energi sithik, lan biaya lumaku sithik.

Pangembangan cepet. Amarga kombinasi teknologi laser lan teknologi komputer, pangguna bisa nyadari output pencetakan laser kanthi program ing komputer, lan bisa ngganti desain pencetakan kapan wae, sing dhasar ngganti proses nggawe cetakan tradisional, lan nyepetake siklus upgrade produk lan keluwesan . Produksi nyedhiyakake alat sing trep.

Las Laser kanggo Cetakan

Kanthi pangembangan industri, teknologi las laser terus diteliti lan inovasi. Saiki, ing industri las mekanik, mesin las laser sing populer amarga ciri kinerja sing luar biasa lan nuduhake karakteristik proses sing apik sajrone proses las. Dadi bisa digunakake ing macem-macem bidang.

Cetakan ing las laser cetakan duwe peran penting banget ing industri modern, lan kualitase langsung nemtokake kualitas produk. Ningkatake umur layanan lan akurasi cetakan lan nyepetake siklus produksi cetakan minangka masalah teknis sing kudu ditindakake kanthi cepet. Nanging, mode kegagalan kayata ambruk, deformasi, nyandhang, lan malah rusak asring kedadeyan nalika nggunakake cetakan. Mula, teknologi ndandani las laser uga dibutuhake kanggo ndandani cetakan.

Mesin las laser minangka jinis cara las anyar, utamane kanggo pengelasan bahan tembok lan tembok presisi sing tipis. Iki bisa nyadari welding spot, welding but, stitch welding, sealing welding, lan liya-liyane, kanthi rasio aspek dhuwur, jembar las cilik, lan zona sing kena panas. Deformasi cilik, cilik, kacepetan las cepet, jahitan las sing apik lan apik, ora perlu utawa proses sederhana sawise welding, kualitas jahitan las tinggi, ora ana bolongan udara, kontrol sing tepat, titik fokus cilik, akurasi posisi sing dhuwur, lan gampang diwujudake kanthi otomatis.

Conto khas aplikasi las laser ing industri cetakan yaiku mesin las laser perbaikan cetakan. Piranti iki gampang digunakake para operator, bisa nambah kacepetan ndandani las, lan efek lan presisi ndandani meh padha karo ayu, sing nggawe peralatan kasebut digunakake ing bidang las cetakan. Wilayah pengelasan panas sing diatasi mesin las iki sithik banget, lan ora perlu digawe panas sadurunge, lan benda kerja sing gandheng ora katon kedadeyane anil sawise kerja. Teknologi ndandani las laser iki ora mung bisa digunakake kanggo ndandani jamur cetakan, nanging uga bisa nggayuh tlasan cilik lan tliti sing pas, lan ora bakal ana deformasi utawa pori sawise didandani.

Liwat ndandani cetakan, cetakan asli bisa digunakake maneh, sing ngirit biaya produksi lan nambah efisiensi kerja.

Keuntungan aplikasi cetakan mesin las laser:

Proses tanpa kontak, ora ana kekuwatan eksternal ing bagean las.

Energi laser konsentrasi banget, pengaruh termal sithik, lan deformasi termal sithik.

Bisa ngelas logam kanthi titik leleh sing dhuwur, tahan las lan angel dipasang, kayata paduan titanium lan paduan aluminium. Bisa ngerteni welding ing antarane sawetara bahan sing ora padha.

Proses las ora bisa ngrusak lingkungan. Bisa langsung dipasang ing awang-awang, lan prosese gampang.

Titik las cilik, lapisan las sempit, apik lan apik, ora prelu diatasi sawise ngelas utawa mung prosedur pamrosesan sing sederhana. Jahitan las duwe struktur seragam, sawetara pori-pori lan sawetara cacat.

Laser bisa dikontrol kanthi tepat, titik sing fokus cilik, lan bisa diposisikan kanthi presisi tinggi kanggo mujudake proses presisi.

Gampang kerja sama karo sistem kontrol numerik komputer utawa manipulator lan robot kanggo mujudake las otomatis lan nambah efisiensi produksi.